iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В училище има и добри практики

В училище има и добри практики 02_1456650514

Учители от училища от област Перник, участващи в проект „Всеки ученик ще бъде отличник” на ЦМЕДТ „Амалипе”, посетиха СОУИЧЕ „ Св.Климент Охридски” гр. Благоевград. Колегите от ОУ”Хр.Ботев с. Гълъбник, ОУ”Ив.Вазов” с. Извор, Пето СОУ”П.Р.Славейков” , 12 ОУ” В.Левски” , ОУ”Хр.Ботев” гр.Батановци, СОУ” В.Левски” гр.Брезник и ОУ” Св.Св.Кирил и Методий” с. Драгичево обмениха идеи и добри практики в направление „Работа с родители”.

Гостите бяха поздравени с музикален поздрав от училищния хор.

На срещата бяха поканени образователните медиатори към община Благоевград –Радослава и Васко, които разказаха за своята работа на „терен”. Взаимодействието с родителите, разяснителните кампании с тях за важността от образование, за проблемите при ранните бракове са част от тяхната ежедневна работа. Те споделиха за успешните усилия , които са положили съвместно с училищното ръководство за преодоляването на ранен брак при едно момиче и неговата реинтеграция. В дискусията се включиха и класните ръководители , които споделиха за подкрепата , която получават от медиаторите. Това е една успешна практика, която е добре да се приложи във всяка община.

Най- активно родителите се включват в подготовката на училищни празници и тържества. Предстои организирането на екскурзия с участието и на родители.

Всеки от участниците разказа за трудностите и постиженията в своето училище. Тези срещи на училищни екипи за пореден път доказват своята ефективност, като на раздяла всички си тръгнаха вдъхновени с нови идеи и прекрасни впечатления от новите познанства.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.