iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В училището "Иван Рилски" има невиждан брой двойки по български и математика на матурите след 7 клас

В училището "Иван Рилски" има невиждан брой двойки по български и математика на матурите след 7 клас 07_1437720727

Тази година и "елитното" основно училище Иван Рилски удари дъното. Има невиждан до сега брой двойки на матурите по български език и литература и математика.

Това доведе до пълен срив в приема и запълването на паралелките в гимназиите след седми клас. Единадесет паралелки бяха закрити след първо класиране, но пълняемост на паралелките отчетоха само в Професионална гимназия по техника и строителство "Арх. Йордан Миланов и езиковата гимназия в Перник, с изключение на паралелката френски и испански език.

Невиждан крах до този момент претърпя приема на ученици в Професионална гимназия по икономика и ПМГ "Христо Смирненски", където и най-желаните специалности и профили останаха незапълнени и след третото класиране.

Все по-ниското ниво на преподаване и липсата на мотивация на педагогическите кадри, постоянните скандали около директори на училища и РИО-Перник, все по-голям отлив на качествени учители и ученици към София дават отражение за динамично увеличаване на учениците със слаби оценки на изпитите.

В РИО гр. Перник е невиждано голям броят на старшите ескперти на средното оброзованше - трима. Толкова са и експертите в Пловдив, но за сравнение Пловдив е вторият по големина град в България.

Много експерти, но все по-ниско образование в Перник.

Пътуващите ученици и учители в София се увеличават системно.

Докато г-жа Ваня Коконова умело лавира, за да се пенсионира като началник на инспектората, и раздува институцията със странно некомпетентни старши експерти, докато си кара чисто новото служебно возило напред - назад, нещата в образованието в Перник и цялата област са такива. Пернишките училища вече се превърнаха в ИНКУБАТОР НА НЕГРАМОТНОСТ, а учителите безжизнени и обезверени подобия на просветители.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.