iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


За третото класиране на гимназиите има 133 свободни места в Перник

За третото класиране на гимназиите има 133 свободни места в Перник 07_1436775950

За 133 свободни места в гимназиите се борят седмокласниците в пернишко при третото класиране. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Перник.

Незаети места след второто класиране има и в елитните училища. В Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев” има по едно свободно място в паралелките с немски и английски език и с френски и английски език, а в паралелката с френски и испански език непопълнените места са 10.

Най-много незаети места - 50 на брой, има в Професионалната гимназия по икономика. 17 от тях са по специалността „митническа и данъчна администрация”, по специалността „застрахователно и осигурително дело” има незаети 14 места, 7 са свободните места за банково дело, 8- за икономическа информатика и 4- за оперативно счетоводство. В другото елитно пернишко учебно заведение - Природо-математическата гимназия незаетите места са 19. Свободни места има също в Гимназията по енергетика и минна промишленост -10, в Гимназията по техника и строителство- 7, в Гимназията по обекло и туризъм – 9, в СОУ „Д-р Петър Берон”- 6. 20 незаети места има и в СОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в Радомир. Срокът за подаване на заявленията за участие в третото класиране изтича утре.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.