iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва проектът за деца „Летен театър в Трън“

Започва проектът за деца „Летен театър в Трън“ 07_1406701167

Театър-лаборатория „Алма Алтер“, сдружение „За Йййбелски глас“ и читалище „Гюрга Пинджурова“, град Трън, стартират проекта „Летен театър в Трън“.

Той ще се провежда в рамките на две седмици с група от 15-20 деца на възраст между 8 и 18 години от община Трън.

По време на тези работилници под формата на игра децата ще се запознаят със спецификите на авторския, живия театър. Ще имат възможност не само на теория, но и на практика да разгледат особеностите на бедния театър на Йежи Гротовски, както и задълбочено да надникнат в творчеството на Гео Милев и неговото разбиране за модернизма, театралното случване и фрагмента.

Децата ще развиват своите сценични умения, ще преминат през физическа подготовка, която ще им позволи да присъстват на сцената автентично, със самочувствие и ще им даде базисни познания в областта на физикъл театъра. В началото на учебната година на голяма сцена в град Трън децата, заедно с екипа от трупата на „Алма Алтер“, ще представят своя пърформънс, резултат от театралните работилници. Един от водещите актьори на трупата на „Алма Алтер“, познат на широката публика с участието си в „Х-фактор“ - Георги Арсов, след първите си срещи с децата споделя: „Те са страхотни, живи, будни, упорити, готови да бъдат себе си. Това ми дава надежда и ме мотивира да влагам все повече време и усилия в работата с деца.“

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.