iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


1252 предложения за работа от 240 фирми от реалния сектор са направени през септември

1252 предложения за работа от 240 фирми от реалния сектор са направени през септември 10_1476796494

През септември за първи път от доста време насам на трудовите борси в страната, организирани от Агенцията по заетостта, търсещите работа са били повече от предлаганите свободни места от работодателите, като това най-вероятно се дължи и на приключващите сезонни дейности. 1252 предложения за работа от 240 фирми от реалния сектор са направени през септември. За тях са се явили близо 1700 безработни, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Почти по двама кандидати за място е имало на общите трудови борси в Свиленград, Кирково, Златоград, Монтана, Габрово, Радомир, Плевен, Кюстендил, Своге и Джебел. Към близо 600 позиции интерес са проявили малко над 1000 безработни. Предложенията са в търговията, услугите, хотелиерството, ресторантьорството, дървообработващата промишленост, текстилното и мебелното производство и др.

При младежките борси съотношението е било почти 1:1. На 5-те специализирани форума в Ловеч, Козлодуй, Враца, Велико Търново и Пазарджик са заявени 532 свободни работни места, а интерес са проявили над 500 млади безработни.

За продължително безработните също е имало специализирана борса - в Сандански 14 работодатели са обявили 157 свободни места за счетоводители, търговски представители, шофьори, оператори на машина, опаковачи, шивачи, работници в кроялна, продавач-консултанти, готвачи, бармани, сервитьори, пиколо, строителни работници, дърводелци и общи работници. Трудовата борса обаче са посетили само 120 търсещи работа.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.