iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


15 милиона прибра данъчното за три месеца

15 милиона прибра данъчното за три месеца

Над 15 млн. лева от данъци и осигурителни вноски е събрал офис Перник към ТД на НАП – София за първите три месеца на 2011 г. Това прави 25%-но изпълнение на годишния план и е с 1 млн. лв. повече за същия период на миналата година.

 Приносът на постъпленията от данък върху доходите на физическите лица възлизат на 2 млн. и 300 хил. лв.

Приходите от Корпоративен данък са в размер на 1 млн. и  900 хил. лв., което е с 15 % повече, сравнено със същия период на миналата година.

Най-значителен като дял на събраните данъци  е приходът от ДДС. Към 31.03.2011 год. в офис Перник по закона за ДДС са регистрирани 2 398 броя данъчни субекти. Спрямо същия период на миналата година регистрираните лица са се увеличили с 224. Отчетените приходи от ДДС в са 3 млн. 315хил. лв.  Увеличението е  с 600 хил. лв. спрямо миналата година.

Постъпленията от здравноосигурителни вноски са 2 млн. и 300 хил. лв.

Близо 832 000 лв. са постъпили от принудително събиране на вземания и от продажба на имущество, отчетени към 31 март 2011г.

„Доброто изпълнение на приходите за първото тримесечие на годината е резултат от засиления контрол и предприетите мерки в столичната НАП за повишаване на събираемостта.”, коментира Светлана Паунова, директор на ТД на НАП – София постигнатите резултати.

Плащанията на дължимите суми към НАП, могат да стават освен в салона за обслужване на офиса, така и по банков път, както и чрез пощенски запис. Дължими суми могат да се платят и чрез интернет-страницата на Националната агенция за приходите – www.nap.bg

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.