iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


18 села в Брезнишко ще бъдат почистени

18 села в Брезнишко ще бъдат почистени 05_1401171629

18 села в Брезнишко ще бъдат почистени. Кметът на общината е наредил боклукът в тях да се извозва два пъти месечно в периода от април до октомври и веднъж месечно през зимата.

Разпореждането касае селата Ребро, Кривонос, Брезнишки Извор, Садовик, Режанци, Конска, Гърло, Муртинци, Билинци, Видрица, Завала, Ярославци, Брусник, Озърновци, Красава, Горни Романци, Долни Романци, Арзан, Гоз и Бабица.

Населените места са доста обезлюдени и през зимата в тях има само по няколко човека. Лятото обаче селата се оживяват. Това е и причината сметоизвозването да се извършва с по-голяма честото през топлите месеци.

Според заповедта на Узунов почистването на Брезник ще се извършва два пъти седмично. Няма обаче да се обслужва бившето поделение и бившите стопански дворове. Те ще трябва да заплащат за депо за битови отпадъци и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване.
В Слаковци, Сопица, Велковци, Ноевци, Непразненци, Гигинци, Бегуновци и Кошарево сметоизвозването ще е 1 път седмично. В Банище, Ръжавец, Станьовци, Душинци, Горна Секирна и Долна Секирна това ще става два пъти месечно.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.