iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


20 работодатели ще присъстват на трудова борса в Перник

сн. viaranews.com

Днес в Младежки дом - Перник от ще бъде отворена трудова борса. На мероприятието ще присъстват 20 работодатели. Събитието е от 10:30 часа и всеки може да го посети и да се консултира по въпроси, свързани с бизнеса.
Подобна трудова борса бе организирана от Бюрото по труда в Перник и през месец май, когато акцентът за търсещи работа хора бе поставен към безработните младежи, припомни директорът на Бюрото по труда в Перник Росен Симеонов. В настоящата трудова борса няма ограничение за възрастта и директни срещи с работодателите могат да направят безработни от всички възрасти, отбеляза Симеонов.
7 безработни младежи са успели да си намерят работа по време на проведената през май Младежка трудова борса. Успешният формат за търсене и предлагане на работа провокира повтарянето и през този месец. През май на срещата с работодатели са дошли 210 младежи, активно търсещи работа, а 23 фирми са изпратили свои представители да търсят кандидати за 42 свободни работни места.
Бюрото по труда активно посредничи за намиране на работа и на хора с увреждания и вече има успех в тази посока, макар работодателите да не са особено отзивчиви. За такива работници, както за трайно безработни младежи до 29-годишна възраст държавата предлага средства за подпомагане на наелите ги работодатели. Шефовете на фирми могат да научат повече за тези мерки от Дирекция „Бюро по труда” в Перник и от филиалите й в Радомир, Брезник и Трън, допълни Симеонов.
Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.