iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Абонатите на "Топлофикация" ще се възползват от нови онлайн услуги

Абонатите на "Топлофикация" ще се възползват от нови онлайн услуги 08_1409122556

Нови онлайн услуги пусна пернишката „Топлофикация”. По този начин абонатите на дружеството ще могат да проверяват сметките си, да получават електронна фактура също и да видят работата на съоръженията в реално време.

В новото приложение са включени всички основни параметри, важни за работата устройствата в топлоцентаралата. Виждат се в реално време колко градуса е подаваната топла вода, каква е топлинната и електрическата мощност и др.

От началото на следващия месец пък започват пробите за въвеждане в експлоатация на 4 котел на „Топлофикация”. Съоръжението спря работа през 2009 г. заради несъответствие с екологичните стандарти. Сега изцяло е ремонтирано. Още от началото на юли започнаха тестовете на отделните агрегати.

Котелът ще функционира с мощност 48 мегавата с предназначение да замества при нужда основния в централата пети парогенератор, който напоследък често аварира. Обновеното съоръжение ще ползва като гориво въглища. Филтрите му ще преминават през съществуващата сероочистна инсталация.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.