iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия ще получи част от бившия ресторант „Перун” в Перник

Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия ще получи част от бившия ресторант „Перун” в Перник 01_1453097717

Дават част от бившия ресторант „Перун” в Перник на Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия /АНМСП/, като кметът Вяра Церовска за втори път предложи на Общинския съвет да вземе решение за безвъзмездно предоставяне на общински имот на АНМСП. Предния път предложението бе за предоставяне на втория етаж в спортния комплекс „Дружба”, но част от съветниците не бяха съгласни и категорично предупредиха, че по този начин ще бъде нарушен Законът за спорта.

Общинският имот на ул. „Кракра” 15 ще бъде предоставен на Агенцията за 8 г. напред за за изграждане на бизнес-център по Програмата за трансгранично сътрудничество. Ще бъдат използвани общо 327,13 кв. метра на приземен и на първи етаж.

Сега предложението е за общо 193.08 кв. метра +133,26 кв.м. на два етажа заедно с тоалетни. АНМСП ще се помещава в бившия ресторант Перун.

Агенцията се задължава да извърши ремонт на стойност 300 000 лв., като до края на 8-та година от договора предостави на Община Перник безвъзмездно обекта заедно с цялото проектно оборудване.

Основната цел на проекта, който ще изпълнява Агенцията, е оказване на подкрепа и стимулиране на развитието на младежкото предприемачество, както и реализация на инициативи за насърчаване обучението на младите хора в областта на иновациите и бизнес уменията. Сред очакваните резултати от изпълнението на проекта са създаване и развитие на предприемаческа инфраструктура в Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.