iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Александър Александров е горд с отминаващата 2016 г.

Александър Александров е горд с отминаващата 2016 г. 12_1482988936

На традиционната предновогодишна среща с представители на медиите от Перник, областният управител Александър Александров направи своеобразна равносметка на отминаваща си вече 2016 година, като той беше категоричен, че е направено много, че държавата се „движи” въпреки, че опозицията го отрича.

Сред нещата с които Александров е горд за това, че са свършени под негово ръководство са: започнатата рехабилитация на язовирната стена на язовир Студена. Както е известно там се прави ремонт, какъвто до сега не е правен у нас – ще се ремонтира стената, без да се източва язовира. Завърши проекта на укрепителните дейности по сградата на Синдикалния дом. Тя беше сред най пострадалите след земетресението през 2012 година и бе определена като рискова. Предстои отпускането на средства и започването на строително монтажните работи, естествено след провеждането на конкурс за изпълнител. Областният управител подчерта, че през миналата година е извършено площоразпределение на сградата на областната администрнация. Досега не се е знаело точно коя служба кои помещения стопанисва, какви данъци се плащат и кой отговаря за това те да се поддържат. Сега всичко това е направено – знае се точно кой какво стопанисва в сградата и съответно какви отговорности има. Благотворителността през 2016 година беше една от съществените дейности на областната администрация. Бяха проведени няколко благотворителни инициативи под патронажа на областния управител. Добре мина инициативата „Мениджър за един ден” – като идеята е тази инициатива да се разраства. Много добре се работи с полицията и с представителите на гранична полиция по отношение на мигрантския поток, който минава и през Пернишка област.

„Като цяло изпращаме една успешна година. Бяхме коректни и точни. Благодаря на екипа с който работих и на който се постарахме да осигурим добри условия за работа и редовно изплащане на възнагражденията. За една година направихме доста, надявам се следващата година да продължим” – каза още Александров. На журналистически въпрос дали е „забравил” лекарската професия той с усмивка отговори, че това е невъзможно. Никога не би отказал да прегледа пациент, когато го помолят и го прави на приятелски начала непрекъснато. Законът ми забранява да работя като лекар, но не ми забранява като човек да помогна, когато ме помолят, каза още Александров.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.