iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ана-Мария тръгва пак на училище, но в 10-то ОУ в Перник

Ана-Мария тръгва пак на училище, но в 10-то ОУ в Перник 10_1414398354

В началото на ноември Ана-Мария тръгва отново на училище, но в 10-о ОУ в Перник, където е учила и преди да стане ученичка в 4-то помощно.

Това съобщи пред „Монитор” майката на детето аутист Радосвета Симеонова. Момичето ще продължи и терапията си с психолог, която започна преди около две седмици. Днес Радосвета ще се срещне с адвоката си, с когото да обсъди как да действа оттук нататък. „Мина много време, откакто започна делото, а от никъде не получавам информация. Дори директорката на IV помощно все още не ми е отговорила лично на жалбата, която подадох на 29 септември”, коментира майката, която преди близо месец алармира в VI районно, МОН и Държавната агенция за закрила на децата, че има съмнения, че върху дъщеря й е извършен сексуален тормоз в училище.

Радосвета разказа още, че учителка от 4-то помощно започнала да й изпраща снимки на служители от непедагогическия персонал на школото. Още в началото майката заяви, че е убедена, че дъщеря й може да разпознае евентуалния виновник. Тя допуска, че снимките й се изпращат именно с такава цел.

„Имам си едно наум и не съм сигурна, че трябва да показвам на Ана-Мария тези снимки, въпреки че съм уверена, че тя ще познае този, който я е тормозил. Малко ми е странно защо тази жена ми изпраща снимки. Освен че е учителка в 4-то помощно, тя има и дете, което учи там”, коментира Радосвета. Тя допълни, че ще се консултира с адвоката си и за това какво да прави със снимките, които е получила.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.