iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Арестуваха данъчни във Велико Търново за корупция

Арестуваха данъчни във Велико Търново за корупция 02_1456381938

Деветима служители на НАП-Велико Търново бяха арестувани при акция на МВР, ДАНС и спецпрокуратурата вчера, като според разследващите те са участвали в организирана престъпна група за взимане на подкупи. Сред задържаните са трима данъчни инспектори, както и ръководители в местната данъчна дирекция - шефът на дирекция "Контрол", началниците на отдели "Селекция", "Ревизии" и "Обжалване" и зам.-шефът на дирекция "Събиране". Арестуван е бивш директор на НАП-Велико Търново. Акцията по задържането им е започнала в 8.30 ч. вчера. Делото се наблюдава от спецпрокуратурата, тъй като се подозира организирана престъпна група.

Към момента служителите са задържани само за 24 часа. Не е ясно дали прокуратурата ще иска постоянното им оставане в ареста. Досега разследващите са претърсили 13 служебни помещения в търновската данъчна дирекция, както и 19 домашни адреса, 8 автомобила, извършени са и обиски на арестуваните. "При претърсванията са открити и иззети множество документи, доказващи престъпната дейност на групата, и голямо количество парични средства. Разпитват се свидетели. В хода на разследването са използвани различни способи за събиране на доказателства, включително и специални разузнавателни средства", съобщиха от прокуратурата.

Това е втората зрелищна акция в последните два дни. Ден по-рано бяха арестувани двама души, представяли се за прокурори от Софийска градска прокуратура. Според разследващите те са поискали 70 хил. лв. от чужденец, за да му "оправят" делото.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.