iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Арестуваха двама мъже и жена, обвинени за опит за измама на баба

Арестуваха двама мъже и жена, обвинени за опит за измама на баба 03_1457593871

Двама мъже и жена от Троян и Горна Оряховица са обвинени за опит за измама на 73-годишна от Карлово. Това съобщиха от прокуратурата. Престъпниците са на възраст от 26 до 29 г. Най-младият от тях Кольо К. е с 10 присъди за различни престъпления - кражби, шофиране без книжка, измами и грабеж. Той и съучастниците му са били задържани на 8 март при специализирана операция под ръководството на Районната прокуратура в Карлово и на ГД "Национална полиция".

Според събраните доказателства на 29 февруари пенсионерката от Карлово получила обаждане от непозната жена. Тя съобщила, че племенницата й, която живеела в Испания, изпратила колет с документи и 40 000 евро. Попитала бабата дали има спестени пари и тя признала, че държи 5 бона в банка. По настояване на непознатата карловката отишла да изтегли парите, за да ги предаде за „освобождаване“ на пратката. След подаване на сигнал в полицията предаването на сумата е било осуетено.

В момента се изяснява ролята на всеки от тримата в схемата. Установява се съпричастността им и към други телефонни измами на възрастни хора, извършени в страната.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

05-Декември-2015

06-Декември-2014

05-Декември-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com