iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Банкови служители ще играят благотворително в Перник

Банкови служители ще играят благотворително в Перник 11_1417094503

В приказни герои ще се превъплатят банкови служители, за да набират средства за болни деца. Те ще изиграят благотворително пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките” в Перник.

Желаещите да гледат постановката могат да го направят на 16 декември в театър „Боян Дановски”.

„Подпомагаме болни деца от социално слаби семейства или сираци. Родителите могат да кандидатстват във всеки клон на „Прокредит банк”. Отпускаме суми до 1000 лв. като едно детенце може да разчита на нашата помощ до два пъти. Дарения не се събират лесно, а нуждаещите са много. Затова решихме да направим този пътуващ театър. Той е изцяло от банкови служители, но сценаристите и режисьорите са професионалисти”, обясниха организаторите на инициативата.

До монета с благотворителна цел е играна само постановката „Малкият принц”. В нея е взела участие Илияна Владимирова от Радомир. В сегашната поставка пък перничани ще видят на сцената съгражданката си Ирена Пачилова. Трупата е от общо 14 банкови служители. На сцената пред декември обаче ще излязат 11.

Постановките са част от инициативата „ПРОтегни ръка” на банката. За 10 години с различни кампании са събрани над 1 млн. лв., с които е осигурено лечение на над 600 деца. Сред тях тази година е и перничанче, страдащо от детска церебрална парализа, на което ще бъдат отпуснати 1000 лв. за рехабилитация.

„В началото събирахме пари основно от заплатите на служителите в банката. Сега вече даряват и други хора”, твърдят актьорите.

Освен постановките банковите служители продават с благотворителна цел картички, нарисувани от техните деца, преди време издали дори кулинарна книга.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.