iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БДЖ държи в плен пътници в закъсал влак, не отваря вратите

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Жепейците държат в плен десетки пасажери вече 6 часа на гара Владая и отказват да отворят
вратите, за да ги освободят, съобщиха изпатили перничани. Обяснението било, че композицията прави маневри в опит да се измъкне от снежния капан и пасажерите трябва да чакат.

Инцидентът се разиграл около 13 часа на гара Владая. Още рано сутринта перничанката Йорданка Секиранова съобщи, че висят на релсите от 6.45 часа. Жената била трета смяна във фабрика на Горна баня и се прибирала към дома си. Избрала влак, защото й е най-удобно, а и от сутринта от ресорното министерство обясняват, как това е най-сигурния транспорт в невижданата виелица. Да, ама не. Модерната мотриса „Дезиро“ затънала в преспи още на следващата гара на път за Перник. 6 часа пътниците висяха в композицията без да получат обяснение за случилото се. Пред има само сняг, релсите въобще не се виждат, разказа по телефона Йорданка. Никакви влакове не пътуват, замръзнали са влаковете и стрелките по трасето, казаха от пернишката гара. Дори опита да се пусне резервна композиция през Волуяк
удари на камък като тренът заседна и по тази линия.

За да спасят Йорданка към Владая тръгнаха с кола дъщеря и зет й. Двамата се добрали до перона, но заварили затворени вратите на мотрисата. Наложило се Йорданка и нейна колежка да вдигнат лют скандал, за да се съгласят контрольорите да отворят и да ги пуснат. През това време машинистите правили неистови опити да пробият преспите с маневри, но безуспешно. Освободили двете жени, след като колежката на Данчето приплакала, че от нощна смяна трябва да застъпи направо втора и спешно трябва да се върне към горна баня, защото вече било 13 часа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.