iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бившата любовница на Райко Кръвта заплашила шефа на Нова телевизия

Бившата любовница на Райко Кръвта заплашила шефа на Нова телевизия 10_1414577552

Служители на Нова телевизия разкриха, че жената до боса на Нова телевизия Дидие Щосел – Галина Грудова, се е настанила до него със заплахи и шантаж.

Майката на близнаците на французина е направила истински цирк от опита му да я остави и да се ожени за главната редакторка на „Извън новините” и „Кошмари в кухнята” Боряна Гидикова. Галя заплашила, че ще се самоубие, ако Щосел се обвърже с друга и че смъртта й ще му тежи вечно на съвестта.

Името на жената на Щосел – Галя, е напълно непознато в медийните среди. Единствено майка й доби известна популярност, след като Дидие съобщи, че точно тя е настояла Кеворк Кеворкян да се появи в Нова телевизия с „Всяка неделя”.

В същото време обаче Галина Грудова е известна в ъндърграунд средите.

Майката на близнаците на Щосел е свързвана с покойния пернишки бос Васил Арарски, по-известен като Райко Кръвта, който се беше специализирал в търговията с оръжие, наркотици и ВИП компаньонки. В Нова тв се говори, че Галя му е била любовница до убийството му през октомври 2005 г., но приятелите на Райко разказват друго. Легендата на подземния свят се славел като красавец и мечта за жените – лепели му се като оси на мед.

“Той обаче гледаше на жените като на бизнес -

щом е красива, значи става за проститутка. Райко беше женен. Със съпругата си Мая, от която има син Марио, подписа още преди да замине за Испания. След това имаше още едно гадже – Деси. Но не е бил женкар”, твърдят авери на Арарски.

Дидие Щосел пристига в България през 2005 г. и веднага се ориентира в бизнес средата у нас. Тогава французинът купува музикалната телевизия ММ с компанията си Apace Media. През 2006 г. придобива каналите “Диема”, а година по-късно негов партньор става шведският гигант MTG. През 2008 г. двете компании придобиват Нова тв чрез общата си фирма “Болкан медия груп”. През 2009 г. Щосел става зам.-председател на борда на директорите на Нова тв, а от 1 септември 2012 г. е изпълнителен директор на “Нова броудкастинг груп”.

Освен участието си в борда на директорите на „Нова”, той е съсобственик на агенция за недвижими имоти „Болкан адвайзърс” и член на борда на директорите на „Регионален фонд за градско развитие” АД. В първата Щосел е съдружник с жена си Галина Грудова, която е партньор и в агенцията за луксозни имоти „Юник естейт”. Във фонда, който се грижи за инфраструктурата на Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Плевен, партньори са му Мартин Заимов, „Елана холдинг” и „Сосиете женерал експрес банк”. В банката пък Щосел залага имотите от агенцията си всеки път, когато има нужда от едни 4 млн. евро. И всеки път целта на залога е да изкупи акциите на „Апейс медия”. Междувременно банката му позволява да купува с този кредит и недвижими имоти, стига изрично да е била уведомена за покупката.

След аферата си с Галя в първите години от живота си в България,

Дидие се влюбва в друга българка, току-що върнала се от Лондон – Боряна Гидикова

Любовта им е легендарна в Нова телевизия, въпреки че по това време Боряна работи за „Такъв е животът”, продуциран от Supernova Media и излъчван по bTV. Щосел бил полудял от любов, разказват приятелки на Гидикова. Той градял планове за общото им бъдеще, дори се срещнал с майката на Боряна и официално поискал ръката на дъщеря й.

Точно тогава обаче Галя отново се появила на хоризонта. Тя била на ръба на тоталния психически срив. Взимала различни антидепресанти и изобщо не се хранела. Хванала се за Дидие като удавник за сламка и го заплашила, че ще се самоубие, ако я остави и се обвърже с друга. Френският джентълмен се извинил галантно на Боряна и прибрал отново Галя в дома си. През 2009 г. двамата стават родители на близнаци, заченати ин витро.

Боряна пък твърдяла пред приятелките си, че решението на Дидие изобщо не я е засегнало – той искал семейство, жена, която да е до него официално, а тя нямала такива намерения. Публичната им връзка изобщо не влизала в плановете й, твърдяла тя.
Факт е обаче, че босът на Нова се грижи добре за бившата си любовница и до днес.

Гидикова е главен редактор на две продукции на телевизията с огромен бюджет – „Извън новините” и „Кошмари в кухнята”. Тя успя да се настани трайно до Ивайло Вандов, който отговаря за собствените продукции на медията и който се ползва с безграничното доверие както на Щосел, така и на Силва Зурлева.

В същото време клюкари от телевизията твърдят, че Вандов имал ахилесова пета, която го правела изключително уязвим откъм професионализъм. Той си падал по разкрепостените семейни жени, които работят в екипа му. Понякога дотолкова сериозно приемал авантюрите си с тях, че бил готов да подлее вода на всички служители, които евентуално можели да конкурират сексуалните му партньорки. “Неговата дарба като продуцент е именно интригантството, клюките, мръсотиите. В това се състои и организаторският му талант. На това се дължат и все по-добрите позиции в Нова тв на Жоро Игнатов – репортерът, но и главен организатор на “Съдебен спор”, твърдят още служители на телевизията.

Междувременно, въпреки че успяла да постигне своето и да стане официална половинка на боса на Нова тв, Галина Грудова така и не се превърнала в негова съпруга. Нещо повече – според мълвата тя продължава да е на антидепресанти и с разклатена психика най-вече заради изневерите на половинката си, които постоянно й се налагало да търпи. Според слуховете няма репортерка, водеща и продуцентка, която да не е била докосната от фаталния чар на французина.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.