iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Бойко Болисов отправи ултматум към шефа на полицията в Перник

Бойко Болисов отправи ултматум към шефа на полицията в Перник 10_1475929735

Премиерът Бойко Борисов даде срок от един месец на шефа на Областната дирекция на МВР в Перник старши комисар Валентин Бучински да предприеме спешни мерки за намаляване на контрабандата, като предупреждението е в сила и за началниците на още четири областни дирекции в страната – Хасково, Пловдив, Пазарджик и Русе, където резултатите не са задоволителни. Ако това не се случи, ръководителите на силовите структури ще бъдат уволнени, закани се министър-председателят на специализиран форум на цигарения бизнес.

Премиерът взе изненадващо участие във форума в столичен хотел, на който присъстваха и висши полицаи. Именно там и във връзка с контрабандата на цигари премиерът заяви, че ще се потърси обяснение от шефовете на петте областни дирекции на МВР.

„Надявам се професионалното ръководство на МВР да потърси обяснение от Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Русе, защото те са на 8.1 на сто, а всички останали – Добрич, Плевен, Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол, София, Шумен са с 4 процента. С една дума: приведем ли първите четири-пет града да не са с 8 на сто, а да отидат на нивата от другите градове, на следващата среща ще имаме 4-5 процента. Така че директорите ги извикайте и да дадат обяснение и един месец срок. Видяхте на тези, на които им дадохме срок, какви са сега резултатите“, каза Борисов.

Министър-председателят допълни, че след затягането на контрола на българско-турската граница съвместно с Европейската агенция за гранична и брегова охрана това ще доведе до допълнително намаляване не само на мигрантския поток, но и на контрабандата в нашата страна.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com