iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Буболечки излизат от пакет с ядки в „Кауфланд“ в Перник

Буболечки излизат от пакет с ядки в „Кауфланд“ в Перник

Потребителите на магазин "Кауфланд" са недоволни. Те са публикували сигнали в различни онлайн форуми. Само от началото на годината досега има близо 10 такива. Повечето от тях са за продажба на развалена храна или на храна с „екзотични добавки“ като червеи, буболечки, плесен… Възмутените потребители изпращат сигнали от всички части на страната. Така например бе съобщено, че буболечки излизат от пакет с ядки в магазин „Кауфланд“ в Перник. Когато наредил стоката на касата за плащане, клиент се изумил, че от нея изскачат дузина насекоми. Ден по-късно, при проверка, става ясно, че буболечките все още са си там. По-късно пък мъж намери кълнове в домати, които купил от супермаркет „Кауфланд“ в родния си град. „Съзнавам, че процесът на покълване е природен, естествен процес. Но досега не бях чувал, а и виждал това да става вътре в домата“, сподели тогава клиентът. -

Той изрази сериозните си опасения, че доматите са генномодифицирани и бе ужасен от вероятността у хората, които консумират подобни зеленчуци, да настъпят физически изменения. Пак в магазин „Кауфланд“ в Благоевград бе глобен със скромната сума от 1000 лева за продажба на… макарони с червеи. Инспекторите установили, че на стелажите с макаронени изделия има опаковки с пълзящи в тях вредители. Червеи били открити в 255 пакета от четири вида, предназначени за деца. Стана ясно, че млада майка от Хасково се е ужасила от сок, купен от местния магазин на веригата.

Той бил на промоция. След като си отишла у дома и понечила да го даде на малкото си дете, тя се потресла, защото видяла, че в сока плуват парчета плесен. Друга млада майка разказа за потресаващ случай от магазина на веригата в столичния квартал „Дружба“. Тя купила от него лютеница… с плесен. Един от най-пресните случаи за политиката на незачитане на потребителските права от страна на веригата е отпреди дни. Тогава стана ясно, че в магазина й в бургаския квартал „Славейков“ са хванати пилешки продукти с изтекъл срок на годност, стари панагюрски луканки и вкиснат айран. Развалената храна била сложена по излъсканите рафтове за продажба. Срокът за консумация на „прясно приготвените“ воденички по селски бил изтекъл седмица по-рано. Потребителите призовават веригата магазини да си свърши работата и да извърши качествения контрол, който е задължена по закон да налага. „При толкова много нередности е логично да се предположи, че в тази конкретна верига магазини става въпрос за недопустима небрежност и потъпкване на основните потребителски права. Което е абсолютно недопустимо в 21-ви век!”, възмущават се клиенти.

Източник: viaranews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.