iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Цените по морето падат с 30-50%

Цените по морето падат с 30-50% 08_1440581930

Поне 350 българи ще използват четирите почивни дни около Деня на Независимостта, за да пътуват из страната и в чужбина, като от тях 280 хил. човека ще отмарят в родината, а около 70 хиляди ще предпочитат да отидат на кратка почивка в съседна Гърция или други страни зад граница. Това съобщи вчера Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма.

Освен хубавото време, стимул за пътуванията са и по-ниските цени, които са свити между 30 и 50 на сто, спрямо нивата от лятото. В края на сезона малките хотели са свалили цената драстично и може да се намери без проблеми нощувка дори за 7 лева.

В сайтовете за групово пазаруване има много оферти за хотелски отдих в Несебър, Кранево и другите малки градчета на юг по десетачка. От 12 лева тръгват нощувките в Банско, Пампорово и Трявна.

Само за още два лева отгоре и може да се отседне в хотелски комплекс край Свищов, където за 14 лева предлагат не само чисто легло, но и закуска и термално джакузи. В последните дни на септември е еднакво изгодно да се почива и на море и на планина, по това време и СПА курортите вадят изгодни предложения, установи наша проверка. Затова не е изненада, че срещу 17 лева може да се получи нощувка, закуска и вечеря. Ол инклузивът пък започва от 29 лева. Комшиите от Гърция също имат специални предложения за дните между 19 и 22 септември. За под 200 лева има оферти за Халкидики, които включват закуски и вечери.

На този етап кризата не се отразява на туризма в региона, бежанците не застрашават българския туризъм, те не са заплаха, а трябва да ги разглеждаме като ресурс, каза още Румен Драганов. Голяма част от тях имат различни умения, които са свързани с туризма, както в кулинарията, така е в най-различни други занаяти, включително и в селското стопанство. От тази гледна точка тези хора дори представляват интерес за бранша, който страда в последните години от остър недостиг на кадри.

Тези хора търсят такива работни места и са готови да работят това в Германия, Скандинавските държави и е добре България да има специфична политика по отношение на бежанците в каква степен могат да бъдат полезни за националната икономика и в частност в туризма.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.