iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Четвърти протест в Перник заради Мирослава

Перник - протест заради Мирослава

Четвърти пореден протест организират днес - 25 януари,  близките и приятелите на убитата Мирослава от Перник. Протестът ще бъде пред Съдебната палата в града от 17.30 часа под мотото "Да спрем убийствата!". Ще се включат и близки на други убити и безследно изчезнали.

Организаторите на протеста  настояват за промени в Наказателния кодекс, които да гарантират налагане на сурови наказания за отнет човешки живот. Това е вик за справедливо възмездие не само за смъртта на Мирослава, но и на 11-годишния Станислав от с. Лагошевци, както и на всички жертви на най-тежкото престъпление - убийство, уверяват организаторите.

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година. На 12 януари 2012 г. тялото й беше открито, а за убийството полицията задържа двама заподозрени. Единият от заподозрените в извършване на убийството Стойчо Стоев-Чочо вече е покойник, след като се самоуби, каквато е официалната версия по случая, а на втория заподозрян Марио Любенов-Заека е предявено обвинение. На предния протест за справедливи наказания за убийците на Мирослава, нейната майка поиска петорна психиатрична експертиза на предполагаемия втори убиец Марио Любенов – Заека.

Мирослава все още не е погребана. Това ще стане най-вероятно следващата седмица след приключване на изследванията на биологичния материал от тялото в НИКК.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.