iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Циганското лято ще дойде след 26 октомври

Циганското лято ще дойде след 26 октомври 09_1443597996

Можем да очакваме циганско лято след Димитровден, каза синоптикът от НИМХ при БАН Красимир Стоев. Очакванията за затопляне са след 26 октомври, или след Димитровден, когато температурите ще достигнат 20 - 25 градуса. В началото на месеца обаче ще е студено, като дори градусите ще паднат под нулата, до -1.

През първите дни от месеца сутрешните температури ще са ниски и по високите западни полета ще се образуват и първите слани, но те ще бъдат слаби. Облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща над много райони, през деня до слънчево време. В средата на първото десетдневие облачността ще се увеличи и до края на периода ще е значителна. Ще има валежи, като към края на десетдневието температурите ще започнат да се понижават.

През първите дни от второто десетдневие от север ще продължи да прониква студен въздух и ще се установи хладно за сезона време. Валежите обаче няма да са съществени. В средата на месеца температурите ще се повишат, но към края отново ще има понижаване. През третото десетдневие от октомври ще се установи характерното за есента антициклонален тип време.

В равнините ще преобладава облачно и мъгливо време. Условия за преминаване на бързи атмосферни смущения и краткотрайни превалявания има в началото и края на периода.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.