iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Д-р Александър Александров бе определен за представител в Управляващия комитет по проект

Д-р Александър Александров бе определен за представител в Управляващия комитет по проект  03_1456820340

Областният управител на Перник д-р Александър Александров бе определен за представител в Управляващия комитет по проект „Разработване на интегрирана транспортна стратегия в периода до 2030 г.” към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, като това стана по време на редовно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Югозападния район, чиито членове от област Перник са и кметовете на общините Перник и Радомир – Вяра Церовска и Пламен Алексиев.

Заедно с д-р Александров ще бъде и Бисер Михайлов -областен управител на област Благоевград.

Основната цел на стратегията е устойчиво развитие на транспортния сектор на България. Тя ще бъде база за планиране на транспортни проекти, предвидени за финансиране от Кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР); транспортни проекти, предвидени за финансиране от Механизма за свързване на Европа; транспортни проекти, предвидени за финансиране от Държавния бюджет; транспортни проекти, предвидени за финансиране от други международни финансиращи институции, публично-частни партньорства, частно финансирани инициативи и т.н. Чрез нея ще бъде наличен анализ на нуждите на сектор транспорт, включващ всички видове транспорт – автомобилен, железопътен, вътрешноводен, морски, въздушен и интермодален. Ще бъде създадена стратегическа база от технически данни и изготвен транспортен модел, които са съобразени с национални цели и приоритети.

Друга точка от дневния ред бе представянето на информация за възможностите за финансиране на инфраструктурни проекти на общините в периода 2014-2020 г. от фонд ФЛАГ. Мисията на Фонда, създаден през 2007 г., е да подкрепи усилията на българските общини, на сдружения или асоциации на общини (включително асоциации по ВиК), на дружества с общинско или със смесено държавно-общинско участие, в процеса на подготовката и успешното изпълнение на проекти по Оперативните програми (ОП) / Програма за развитие на селските райони (ПРСР) / Програми за Трансгранично сътрудничество (ТГС), които са насочени към модернизиране и разширяване на общинската инфраструктура и към създаване на устойчиви и модерни местни общности.

Представители на министерствата на околната среда и водите и на здравеопазването докладваха за наличните ресурси и възможности за пълноценното използване на минералните води в Югозападния район, с цел подпомагането и развитието на туризма в общините, разполагащи с този природен ресурс.

Първото заседание на Регионалния съвет за развитие бе председателствано от областния управител на област Кюстендил Виктор Янев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.