iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дадоха на концесия минералния извор в Трън

Дадоха на концесия минералния извор в Трън 01_1422542083

Минералният извор „Трънска банкя” отново ще бъде даден на концесия, реши ОбС в Трън. Там беше проведена открита процедура, като правата над минералната вода за срок от 35 години получава обединение, регистрирано по Закона за задълженията и договорите, със седалище във Варна.

Находището е публична общинска собственост, а водата от извора е подходяща за бутилиране на натурална и газирана минерална вода, с възможност за производство и на безалкохолни напитки.

Изворът е с дебит около 50 л/сек. и температура 20-21 градуса. Веднъж вече - през 2002 година, той бе даван на концесия, но с решение на местния ОбС в края на 2010г. договорът предсрочно бе прекратен поради неплащане на дължимите концесионни вноски.Миналата година беше открита нова процедура, на чиято база и резултати, на извънредно заседание този месец, ОбС в Трън определи варненското дружество за концесионер при годишен ресурс до 1.5 л/сек.

Съветниците задължиха кмета в срок от три месеца да сключи концесионния договор и да контролира неговото изпълнение. Решението подлежи на обжалване, относно неговата законосъобразност, пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от уведомяване на заинтересованите участници.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.