iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дават на концесия хижа "Орлите"

Дават на концесия хижа "Орлите" 02_1456392648

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев внесе в Общинския съвет докладна записка относно подготвителни действия за предоставяне на концесия на хижа Орлите, като това стана възможно след като Община Радомир спечели делото за собственост на имота.

Алексиев припомни, че в миналия мандат бяха проведени два търга за даване на имота под наем, но и двата бяха неуспешни. Според него дългосрочна програма ще даде възможност за добро функциониране на хижата и прилежащите й площи.

„Обектът е от голямо значение за нашия град и единствената ни цел е хижата и теренът около нея да се използват за туристически нужди.“ добави още Алексиев.

Предстои кметът на община Радомир да внесе в Общинския съвет проект за решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия.

На сесията бе приета и докладна записка относно Отчета за изпълнение на Програмата за опазване на околната среда отчет за изпълнение на Програмата за управление на дейностите по отпадъците. Бе приета и Общинска програма за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства 2016 – 2020 г.), както и годишни финансови отчети за 2015 г. за „МБАЛ – Радомир“ ЕООД, „Байкал 1“ ЕООД и „Медицински център – Радомир“ ЕООД.

Съветниците утвърдиха и състава на Общинската комисия по безопасност на движението. Неин председател е заместник кметът на община Радомир Димитър Димитров.

Бяха разгледани и приети серия от докладни записки за изработването на план за застрояване на различни места на територията на общината. Сред тях бяха инвестиционно намерение за изграждане на предприятие за рециклиране на полиетилен тетрафталат, инвестиционно намерение за изграждане на две бензиностанции в местността „Стубело“ с. Дрен, инвестиционни намерения за производство, преработка и складиране на земеделска продукция, билкови растения за нужди на хранително-вкусовата промишленост и хранителни добавки в с. Друган.

Общинските съветници приеха и няколко докладни за продажба на общинска недвижима собственост в селата Чуковец, Старо село и Гълъбник и отпуснаха финансова помощ, необходима за лечение на двама свои съграждани.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.