iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дават под наем басейн в трънска Банкя

Дават под наем басейн в трънска Банкя 02_1454659854

Дават под наем 88-годишен плувен басейн в трънска Банкя, който е строен още през 1928 г. Басейнът е уникален с това, че водата в него е минерална и лековита. Цери нервни разстройства и заболявания, а качествата й са оценени още от древните римляни. Заедно с басейна наемателят взима сграда за кафе, и съблекални. Решение за това взе Общинският съвет по предложение на кмета Станислав Николов. Имотът е частна общинска собственост и ще бъде отдаден за 5 години напред.

Границата със Сърбия е само на метри от басейна. Той е строен навремето, през социализма и доста отдавна се знае, че е лековит. Размерите му са 14 на 6 метра, а дълбочината от 0,60 до 2,30 метра. Банкя била уникална с това, че в цялото село тече само минерална вода. В центъра на селото блика топъл минерален извор и целебната вода тече в чешмите на хората.

Наддаването за един от първите открити плувни басейни в страната започва от 1020 лв. с ДДС, а достигнатата цена ще бъде годишният наем. Освен търговска дейност, свързана с поддържането, управлението и експлоатацията на плувния басейн, наемателят има право да извършва спортно-развлекателни услуги, здравни и рехабилитационни услуги, тренировъчна и състезателна дейност и други, свързани с предназначението на обекта.

През 2011 г., отново по силата на решение на ОбС, същият имот, който е частна общинска собственост, е отдаден под наем за 10 години напред. Договорът е сключен на 02.06.2011 год., като годишната наемна цена, достигната на търга, е в размер на 1 987,20 лв. По желание на досегашния наемател, обаче, договорът е прекратен през 2015 год.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.