iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дават великденски добавки на пенсионерите

Дават великденски добавки на пенсионерите 02_1424685748

Премиерът Бойко Борисов каза: „Великденски добавки за пенсионерите ще има. Казал съм на финансовия министър Владислав Горанов да подготви постановление за заделяне на нужните средства”.

Целта на управляващите била да се потърсят всички опции, които да осигурят възможно най-много допълнителни средства за празниците. Тепърва обаче се правели разчети във финансовото министерство, на база на които ще се вземе окончателно решение, както за конкретната сума, така и за броя възрастни, които ще бъдат подпомогнати. За коледните празници бяха раздадени по 40 лв. на над 1 200 000 пенсионери с доходи под линията на бедност.

Вчера премиерът изтъкна, че великденски добавки ще има благодарение на доброто изпълнение на приходите през първите два месеца на годината. „Постъпленията от митниците са с 90 млн. лв. повече, а от данъчните със 70 млн. лв. повече в сравнение със същия период за миналата година”, похвали се той.

Борисов скочи обаче срещу противниците на договора за заем, който предизвика остри препирни в НС. „Не е честно, 16 млрд. лв. е манипулация. Тази опорна точка върви всеки ден в медиите. А 12 млрд. лв. са стар дълг много преди аз да реша да се занимавам с политика, другите са следващите 3 г. да балансираме дефицита. Ако ми поискат прошка за тази манипулация, с радост ще им дам”, подкани Борисов опонентите си.

Той изненадващо прие вчера поканата на лявата партия „Движение 21” да бъде официален гост на конгреса й. „Има теми, при които в политиката се изисква разбирателство и на най-големите противници. Не случайно българският народ и религия е отредила един ден дори най-големите врагове или противници да си поискат прошка”, аргументира Борисов присъствието си на партийния форум с вчерашния празник Сирни Заговезни.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.