iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца с противообществени прояви отпътуваха на посещение в Гигинския манастир

Деца с противообществени прояви отпътуваха на посещение в Гигинския манастир 07_1469195165

Кметът на община Перник Вяра Церовска изпрати 19 деца с противообществени прояви на Гигинския манастир, като посещението е част от лятна програма организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. По този начин общинското ръководство поставя нов подход за работата с тези деца. С топли чувства кметът размени думи с подрастващите преди тяхното отпътуване, а те бяха развълнувани от предстоящата екскурзия.
„ Много бих искала тези деца да се радват, да бъдат свободни и някой да се грижи за тях. Аз ги познавам, те са прекрасни и надявам се, че новият подход към тях ще им се отрази положително“ – каза кметът.

Ресорният заместник-кмет Йордан Павлов обясни , че целта на програмата е да се покаже към децата приятелското и топло отношение.
„ Надявам се да почувстват , че не са сами и да усетят любовта и приятелството както помежду си, така и от гледна точка на структурите на общинската организация,и да изкарат едно истинско лято .“ – сподели Йордан Павлов.

В групата са включени деца преминали през Месната комисия за борба срещу противообществени прояви, и от Центъра за семеен тип и кризисния център в кв.Калкас. Следващата изненада за децата е другата седмица ,когато ще имат забавления на историческата крепост „Кракра“.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.