iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Децата на Перник изрисуваха яйца днес

Децата на Перник изрисуваха яйца днес 04_1461851407

Най-шарените и най-хубавите великденски яйца изрисуваха днес децата на Перник, като с много настроение и въображение бяха нарисувани истински шедьоври, които украсиха пространството пред Двореца на културата. 21 отбори от всички пернишки училища се включиха в надпреварата на конкурса „Великденско яйце”, който бе под патронажа на кмета Вяра Церовска. Всяко училище бе представено от 7 състезатели, които имаха на разположение трийсет минути, за да нашарят по 5 сварени яйца, по едно голямо и две малки керамични яйца. Огромно керамично яйце пък грейна във всякакви цветове. То бе изрисувано от малките художници от класа на Снежана Велинова при Обединената школа по изкуствата.

Масовото рисуване се превърна в истинска забава. Много настроение на сцената създадоха актьорите от ДЮТ „Мускетарите” при ОДК, които заразиха всички с невероятни танци, хумор и много забавни игри. Бяха направени и много селфита, както от малките, така и от големите.

Журито под председателството на директора на Галерии-Перник Ели Темелкова оценяваше не само спазването на местната традиция при боядисването на великденските яйца, но и тяхната аранжировка.

Кметът Вяра Церовска и заместник-кметът по образование и култура Севделина Ковачева връчиха наградите и грамотите на победителите. Първото място грабна отборът на ГПЧЕ „Симеон Радев”, а наградата бе лаптоп. Наградата за второто място бе камера, която получи отборът на 9-то ОУ, а трети стана отбора на училището в с. Ярджиловци, който получи фотоапарат.

Всички отбори бяха отличени с грамоти, а за участниците имаше лакомства, подсигурени от спонсорите на конкурса.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.