iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Децата ще могат да се запишат на конна езда в Перник

Децата ще могат да се запишат на конна езда в Перник 07_1406713380

Конният клуб „Давид“ организира целодневен детски лагер по конна езда.

Клубът има за цел децата да се откъснат от заседналия начин на живот и компютрите, да се създаде у тях цялостна физическа и психическа устойчивост чрез контакта с природата и благородните животни.

От 1 до 7 и от 11 до 18 август клубът ще посрещне всички подрастващи от 8 до 18 години, които вярват, че има по-стойностни и полезни забавления от компютърните и видеоигри. Базата на конния клуб е почистена и обновена за посрещането на първата група лагерници. Идеята на организаторите е децата и младежите да придобият положително отношение към животните и този вид спорт, да получат познания и умения, свързани с отглеждането, храненето и отглеждането на коне, да се отклони тяхното внимание от негативните явления в обществото, да създадат приятелски отношения със свои връстници.

Треньорът Димитър Пенев уточни, че програмата за лагера е целодневна – от 8 до 17 ч. във времето, когато родителите са на работа. Тя ще включва уроци по езда, хигиена и хранене на конете, лекции по теория на конната езда, занимателни и образователни игри, съобразени с възрастта на децата.

Децата ще придобият много знания и полезни умения. Практическите уроци са напълно безопасни и ще се провеждат от квалифицирани треньори, които отдавна работят с деца с увреждания. Първата смяна на лагера по конна езда ще започне на 1 август. Всички деца и родители, които проявяват интерес, могат да получат допълнителна информация в базата в квартал Калкас, или на фейсбук страницата на клуба.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.