iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Десетки абитуриенти от цялата страна получиха тоалети

Десетки абитуриенти от цялата страна получиха тоалети 05_1401193404

Десетки абитуриенти от цялата страна бяха зарадвани от няколко студентки от Варна. Те изпратиха на дванайсетокласниците тоалети за бала, които иначе абитуриентите не могат да си позволят. Така успяха да сбъднат желанията на младежи, за които балната вечер би останала горчиво неизживян спомен. С тази искрено човечна инициатива се заеха Ивелина Киркова, Сияна Манолова, Александра Стефанова и Антония Панчукова, които учат в Икономическия университет във Варна. А нашите читатели знаят, че тяхната кампания носи името „Подари втори живот на балния си тоалет“.

В разгара на баловете равносметката вече е налице. Момичетата пратиха тоалети, обувки и аксесоари за бляскавата вечер на 45 абитуриенти от Бургас, Пловдив, Горна Оряховица, Елин Пелин, Радомир, Пещера, Септември и Варна.

Утре студентките ще дадат костюми на 12 момчета от СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“, където преди дни облякоха за бала и 9 момичета.

Кампанията е помогнала и на още един абитуриент от морската столица – девойка от Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“ е получила обувки и чанта. А всичко това, изразено в цифри, изглежда така – изпратени са 15 рокли, 10 чифта дамски обувки и 5 мъжки, 11 костюма, 10 чанти и десетки аксесоари, включително бижута.

Момичетата започнаха кампанията си през март, като приканиха всеки, който няма да използва повече дрехите или обувките от бала си, да ги даде, за да може да събудят усмивката на някой друг. Те искаха да помогнат на колкото се може повече абитуриенти, които не могат да си позволят скъпите тоалети.

Благородната инициатива на студентките успя да събуди доброто у много хора. Те получиха пратки от цялата страна – над 100, с много дрехи, обувки, бижута, чанти и вратовръзки. От тях доста останаха без нов собственик – 70 рокли и един костюм.

И ето, че усилията на 4 момичета получиха и своя венец – благодарностите и усмивките на десетки хора. „Някой от тях ни изпратиха и снимки с тоалетите, искрено ни благодарят“, разказа Ивелина. Тя е категорична, че кампанията ще се организира и догодина, като тогава ще намерят собственици и на роклите, които сега останаха по закачалките. Момичетата са решени през 2015 г. да започнат работата от по-рано, за да зарадват колкото се може повече абитуриенти.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.