iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дете било подложено на тормоз от съученици всеки ден на път към училище

Дете било подложено на тормоз от съученици всеки ден на път към училище 03_1458977277

Деца тормозят петокласник всеки ден на път за училище, като от това се оплака майката на ученика Иван Ганчев. Всеки ден то й се прибирал от училище с храчки по дрехите и синини по тялото. Когато разтревожената майка го попитала какво става, той й обяснил, че преживява всекидневен ужас в училищния автобус.

Семейството на детето живее в ямболското село Палаузово, където няма училище и затова на момчето му се налага да пътува с училищния автобус до Стралджа всеки ден, за да стигне до СОУ „П. Яворов“, където учи.

„Всеки ден се прибира посинен и наплют. Наричат го гей“, разказва през сълзи жената, а малкият Иван е категоричен, че не иска да пътува вече с автобуса и да ходи на училище. Оказва се, че Иван съвсем не е единственото малтретирано дете от по-големите ученици в рейса.

"Имало е и кражби. Синът ми се е връщал без маратонки и с открадната карта на телефона", допълва Керанка Стоянова, майка на две деца, на които също им се налага да пътуват в кошмарния автобус.

"Искам да спре това, дето ни тормозят. Всъщност да спре всичкото насилие", призова четвъртокласникът Стоян Димов и признава, че и той е бил удрян. „Но си мълча, какво да правя?“, оплаква се детето. По думите му неведнъж е бил бутан и удрян, но се чувствал безсилен пред по-големите и силни от него.

Според помощник-директора на училището – Стоян Георгиев, побойниците са добре познати на ръководството. Те били роднини, а родителите реагирали остро на всяка забележка за поведението им. С едно от момчетата дори се занимавал обществен възпитател.

"Родителите не поемат никаква отговорност за тези деца, те са абдикирали. Не за пръв път се сблъсквам с проблеми с тези деца, сигурен съм, че няма да е за последен“, обясни Георгиев.

По думите му заради побоите са инсталирани камери. Въпреки това шофьорът Николай Моллов признава, че често му се налага да спира, за да въдворява ред.

„Слагам ги на местата им, тръгвам, после пак спирам. Друго не мога да направя“, обяснява мъжът и допълва, че децата не се впечатляват от камерите и той често взима майка си да пътува с него, за да закарат децата невредими до школото им.

Родителите пък настояват с децата им да пътуват възпитател за по-голяма сигурност.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.