iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Детски спортен празник се състоя в Перник

Детски спортен празник се състоя в Перник 08_1441003932

На тенис кортовете в центъра на гр.Перник се състоя детски спортен празник, като той е във връзка с провеждането на кампанията „БЕЗОПАСНО И ЗДРАВОСЛОВНО ЛЯТО” и е част от поредицата събития, които Съветът на децата към Държавната агенция за закрила на детето провежда в цялата страна.

На територията на Спортния Тенис комплекс в центъра на гр.Перник, със специалното участие на треньорите от Тенис-клуб „АСАТ” Румяна Владимирова, Чавдар Иванов, Ангел Тончев, от Тенис-клуб NGS – Руслан Стефанов, специалиста по кинезитерапия Евгени Колев, експерти от Регионалния инспекторат по образованието с ръководител г-жа Ваня Коконова, гости от Областната администрация, спортисти, деца, родители и други гости се проведе детското мероприятие ,като то включваше тренировка по тенис на корт на децата, участници в инициативата.

Под мотото „Живей активно, но здравословно!” всички участници в мероприятието бяха обстойно информирани от спортните специалисти как да се практикува безопасно през лятото този динамичен и "асиметричен" спорт.

Основна цел на кампанията е децата и техните родители отново да се призоват към здравословен и безопасен начин на живот, за да бъде лятната ваканция все така забавна и безгрижна.

Децата се забавляваха активно, получиха награди - цветни балони и лакомства.

Организатор на събитието бе представителят на Област Перник в Съвета на децата към Държавна агенция за закрила на детето – Йоана Захариева, която е и негов заместник - председател от Юни тази година. Йоана е завършила 7ми клас в XI ОУ "Елин Пелин", гр.Перник, а понастоящем е ученичка в 91 немска езикова гимназия, гр.София. През октомври й предстои нова инициатива за децата от нашата област, за която тя ще ни уведоми. На добър път в тези прекрасни деткси участия.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.