iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дневният център за деца с увреждания „ Добро сърце“ в Перник отбеляза годишнина

Дневният  център за деца с увреждания „ Добро сърце“ в Перник отбеляза годишнина 10_1477052550

Със специално тържество Дневният център за деца с увреждания „ Добро сърце“ в Перник отбеляза 18 години от създаването си, като това бе един подарък, една вълнуваща среща за деца, които имат нужда от внимание и топлота,за ръководители, които подхождат с любов към работата си и приятели,които винаги помагат.

Гостите, сред които кметът на община Перник Вяра Церовска и заместник-кметът Денислав Захариев бяха посрещнати от по-големите деца,които с радост и вълнение им подариха направените, ръчно от тях красиви покани във вид на картички.

Развълнувана бе и директорката Валентина Ангелова,която с подход обясни на децата, че днес е техният специален ден,защото трябва да покажат какво са научили на скъпите гости и приятели ,които винаги отварят сърцето си широко за тях ,за да сбъдват мечтите им. Тя припомни, че на 19 октомври 1998 г за деня на града Дневният център беше разкрит като първата специална услуга за деца с увреждания. Искрените й думи докоснаха присъстващите:

„ Днес ние имаме 18 годишен юбилей . Всички се шегуваме, че правим пълнолетие и колко големи сме станали . За тези, бързо отминали години, ние сме запазили всичко онова, което ни е помагало, а това е голямата обич, всеотдайността, това, че знаем, че всички ние сме толкова различни,но в същото време сме много заедно и успяваме, защото много се обичаме и си помагаме .“ – заяви директорката и прикани децата да покажат пред гостите какво са научили. И така като на театър – приказните герои, в чиято роля влязоха кукловоди задаваха въпросите, а малчуганите отговаряха щастливи, че се справят. Показаха и умения в хората.Накрая , разбира се, имаше и торта. Кметът Вяра Церовска подари на Дневния център икона на Свети Иван Рилски, за да бъде светецът с тях в трудни моменти и да им дава сила.

Директорката запозна гостите с най-новата придобивка на центъра - специално оборудвано ателие-„Вода и пясък“. В него специалният педагог ще работи за развитие на уменията на децата. Обновен е и санитарния възел със средства на спонсори.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.