iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


До средата на април ще е студено

До средата на април ще е студено 03_1427810264

През тази година пролетта ще бъде хладна, като поне до средата на април ще трябва да излизаме навън с кожуси и зимни якета. Прогнозата сочи, че едва след 15 април се очаква чувствително затопляне на времето.

Във вторник над по-голямата част от страната бе слънчево. През нощта срещу вторник в Бургас, Силистра и Оряхово бяха измерени 10 градуса над нулата. Още на 1 април се очаква леко захлаждане и на места ще превали. Подобно ще бъде времето и в четвъртък. Чак в петък се очаква слабо стабилизиране и ново леко затопляне. През уикенда ще захладнее и ще вали, като в неделя срещу понеделник дори е възможно на места да падне сняг.

Следващата седмица ще бъде хладна, с дневни температури от 10-12 градуса. В средата и в края й се очакват превалявания от дъжд. За големия празник Великден времето ще е приятно и топло. В събота и неделя се очаква затопляне и живакът ще скочи над 15 градуса. Препоръката на синоптиците е шофьорите да изчакат около 10 дни със смяната на зимните гуми с летни.

Студеното време е добра новина само за скиорите, които ще могат да се отдадат на страстта си малко по-дълго. Според метеоролозите минималните температури през месеца ще бъдат между 3 и 4 градуса, докато максималните ще достигнат до 25-26 градуса.

В равнините живакът ще показва между 12 и 14 градуса, по Черноморието температурата ще се движи между 10 и 11 градуса, а в планините се очаква температурите да са около 7 градуса.

Очакваните валежи ще бъдат малко над и около нормата. В равнините те ще достигнат до 75 л/кв. м, а в планините 105-115 л/кв. м. Атмосферните процеси през четвъртия месец на 2015 г. ще са изключително динамични, допълниха синоптиците.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.