iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Домашни кучета тормозят хората в Трън

Домашни кучета тормозят хората в Трън 04_1430138006

В Трън хората се тормозят от домашни кучета, които са пуснати да се разхождат свободно. Кметът на района Станислава Алексиева, каза, че поне 20 песа обикаляли по този начин центъра на Трън.

„Проблемът е, че когато тръгнем да ги прибираме, идват хората и ни казват, че са техни. От друга страна отказват да си ги приберат в дворовете и се получава порочен кръг”, обясни Алексиева.

Затова е приета нова наредба за домашните животни в Трън. Регистрацията на домашни животни става задължителна и ако това не бъде направено, четириногите ще бъдат прибирани в приют. За тези които си разхождат кучетата не непозволени места и не почистват след тях пък ще се налагат солени глоби.

„Регистрацията на домашни любимци в общината е само 5 лв. До момента няма нито едно регистрирано животно”, поясни Алексиева.

Най-сериозният проблем идвал през есента в Трън. Тогава голяма част от хората, които идват за лятото, си тръгват и пускат домашните си любимци да се скитат безпризорни. Според Алексиева този проблем ще бъде решен с кастрация. Вече се водят преговори с фирма, която да я извършва.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.