iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Драма: Влаковете в стачка, маршрутките до София под въпрос

Драма: Влаковете в стачка, маршрутките до София под въпрос

Истински сървайвър очаква перничани тази сряда. Хилядите работещи и учещи в София ще висят с часове по спирките да чакат превоз.


Влакът за столицата, който тръгва от централната гара в Перник в 10.15 часа ще стачкува. Мотрисата няма да потегли от перона, заради националния протест на железничарите. Утре всички тренове ще спрат от 10 до 11 часа. Ако не бъде подписано споразумение, от четвъртък няма да има влакове от 8 до 16 часа всеки ден, предупредиха от КНСБ и "Подкрепа". Пътниците на влаковете, попадащи в часовия пояс на протеста, ще бъдат ивозвани до най-близката гара, обещаха синдикатите. Работещите в железницата започвт стачката заради подготвяните съкращения на персонала, заради лошите условия на труд и ниското заплащане. 400 лева е средната заплата в сектора, а стрелочници мръзнат като кучета в течащи и разбити кабини, оплакаха се Иван Георгиев и Евгени Захариев от Националната компания "Железопътна инфраструктура". Двамата обявиха, че всичките им колеги излизат на протест утре.


В същото време под въпрос е и движението на маршрутките до София, но не заради стачка. ДАИ подпука бусовете и по трасето към Руски паметник и е възможно шофьорите да прекратят курсовете. Затова перничани, тръгвайте на работа с кола, иначе ще трябва да си пуснете отпуска.  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.