iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Държавата дари два блока на община Перник

Държавата дари два блока на община Перник 06_1467175343

Държавата предостави два 6-етажни жилищни блока на Община Перник за социални жилища, като това стана с решение на правителството, взето на днешното му заседание. Двете сгради са в груб строеж и се намират в кв. Тева. Те ще бъдат използвани за осигуряване на социални жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението, както и на хора, останали без жилища след земетресението от 22.05.2012 г.

Община Перник ще изгради общо 42 социални жилища за около 100 човека по проект, който е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и се финансира по ОП „Региони в растеж”. По този начин се цели не само да бъдат решени жилищните проблеми на най-уязвимите социално слаби лица и семейства, но и да се работи за тяхното интегриране в обществото.

През месец май тази година Общинският съвет в Перник прие и наредба, в която са разписани правилата за реда и условията за ползване на бъдещите социални жилища. Според документа, специална комисия ще картотекира и определя кандидатите за социални жилища по ясни критерии, а наемът, който ще се заплаща за тях, ще бъде определен с решение на Общинския съвет.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.