iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Два павилиона на лафка откриват в кв. Изток

Два павилиона на лафка откриват в кв. Изток 12_1418043503

Вече и в пернишкия кв. Изток има две лавки на скандално известната верига за продажба на вестници и цигари „Лафка”. Те се намират на двата края на паркинга на магазин „БИЛЛА” – зад автоспирката и в началото на пазара.

Павилионите все още са с катинари на вратите, но са оборудвани с климатици и се очаква, че скоро ще отворят.

Община Перник няма нищо общо със стъпването на „Лафка” в града, категоричен бе кметът Иван Иванов. Преговорите са водени с частен инвеститор за частен терен, където ние нямама право на никаква намеса, обясни той. Запознати твърдят, че теренът около БИЛЛА е на строителен предприемач.

„Лафка” искаше 14 терена на територията на Перник по времето на кмета Росица Янакиева, на които възнамеряваше да разположи павилионите си. Представители на малкия бизнес обаче скочиха и дадоха яростен отпор на желанието на Делян Пеевски да ги съсипе, по думите им. Общинската управа застана на страната на местните търговци и Общинският съвет не даде право на „Лафка” да застане редом с магазинчетата на дребните предприемачи.

В редица градове в страната обаче битката между създадената верига от „Табак маркет” /дъщерно дружество на „Булгартабак”/ и малкия бизнес продължава да бушува с променлив успех. Перник не направи изключение и „Лафка” стъпи и тук без бой и без разрешението на Общината. Това бе поводът на миналата редовна сесия общинският съветник Десислав Аспарухов зададе въпрос на кмета Иван Иванов дали без знанието на ОбС веригата е разположила свои павилиони в града.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.