iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дъжд и облаци ни чакат днес

Дъжд и облаци ни чакат днес 09_1411714746

Днес ще бъде предимно облачно и дъждовно, като валежите ще обхванат цялата страна. По-значителни количества валежи се очакват в Южна, а през нощта срещу събота и в Източна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Ще духа до умерен северозападен вятър и с него ще нахлуе студен въздух. Температурите ще се понижат и следобедните ще са между 12° и 17°, а в София – около 14°.

Утре над Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд и дъждовно. По-значителни валежи се очакват през нощта срещу събота по южното крайбрежие. Максималните температури ще са 16° - 19°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 21° - 22°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 2400 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от северната четвърт. По-значителни валежи се очакват в Рило-Родопския масив. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.