iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фирма взела 1200 лева за преместване на 15 чина в училище?! Вярно ли е?

Перник парички

Община Перник е плащала безумни пари на строителните фирми с парите за възстановяване на земетресението. Това стана ясно след изказване на председателя на местния Общински съвет Владислав Караилиев на сесия на ОС. Struma.com публикува някой от фактите:

В пернишко училище фирма е преместила 15 броя чина на цена 1200 лева. Община Перник е плащала за постилане на найлон на космическата цена от 3.19 лева на кв.м. Фирма, чиято дейност е създадена специално заради земетресението в Перник също е вземала пари. Плащано е на фирми, чийто номер на кочана за фактури е бил 2 и 3. Това означава, че тези фирми са създанени, за да печелят специално от земетресението.

Сградата на кметството на Община Перник е боядисана, въпреки, че това не се води неотложно-ремонтна работа, а фирма е спечелила пари за което. Страшно разминаване има в цените. Една фирма е боядисвала с лакекс на цена от 3.40 лева, а други са вземали по 10 лева за същото.

От дадените от държавата на Община Перник 2 700 000 лева за аванси и начало на ремонтните дейности, Община Перник е платила на определени фирми цялата сума по извършените дейности, на други не е платила.

Източник: http://www.struma.com/politika/firmi-se-spukaha-ot-dalaveri-s-pernishkoto-zemetresenie_28687/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.