iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фондация П.У.Л.С. организира прояви за световна кампания срещу насилието

Перник снимка: за хората и събитията - насилие

 С Ден на отворените врати Фондация П.У.Л.С. откри в Перник проявите си по повод 16-дневна световна кампания на активност срещу насилието, основано на пол.

Поканени за участие бяха младежи, ученици, доброволци, представители на училищните власти, представители на социалните институции в Перник и региона.

Кампанията преминава под мотото „От мир у дома, към мир по света”. Тя се провежда в дните между 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените и 10 декември - Международен ден за човешките права.

За първи път  е организирана през 1991г. От  2005 г. мащабите на кампанията се разрастват и в нея се включват  130 страни.

През последните години кампанията включва различни нива и сектори на държавното и местното управление, международни и местни неправителствени организации и ООН.

Фондация П.У.Л.С. е  член на Алианса за защита от домашно насилие  - партньорска мрежа от 9 НПО, създадена с цел структурни промени, промени в законодателството и въвеждане на добри практики. Заедно с партньорите си, Фондация П.У.Л.С. ще насочи вниманието на обществеността и властите върху отказа на Българското правителство да ратифицира Конвенцията за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие.

На 7 април 2011 год. Съвета на Европа одобри текста на нова Конвенция за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие. Тя беше отворена за ратификация на 11 май 2011 год. в Истанбул, на срещата на Министрите на външните работи на 47-те страни-членки на Съвета на Европа.

Във връзка със Световната кампания, Фондация П.У.Л.С. организира дни на отворените врати и 10 двучасови семинара в пет  пернишки училища за насилието, равнопосванеността и трафика.

На 9 декември 2011 г.  кампанията ще бъде закрита с благотворителен базар на арт произведения на деца и младежи, с участие на медии, донорски и спонсорски организации и фирми, партньорски организации, представители на местната власт и институциите.

В 16-дневката влизат няколко важни дати: 29 ноември- Международен ден на защитниците на човешките права на жените, 1 декември - Световен ден за борба със СПИН , 6 декември - годишнина от масовото похищение на жени в Монреал, Месец на равнопоставеността между половете.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.