iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Героите на Братя Грим оживяват в Западния парк на Перник

Героите на Братя Грим оживяват в Западния парк на Перник 08_1471408761

Героите на Братя Грим да оживеят в Западния парк на Перник – това е една от идеите, които се обмислят от кметското ръководство, като Вяра Церовска и екипът й обмислят доста инициативи и новости в парковото пространство. Там има и една малка сцена на която трябва да се даде живот. Мястото е подходящо за провеждането на пленери. Очаква се и от училищата да дадат свои идеи за да може мястото да стане по-посещаемо и привлекателно за перничани. Те могат да показват свои творби именно в този парк. Това обаче естествено ще стане догодина, защото сега е късно, есенно-зимният период не е най-подходящо време за подобни подобрения.

Зам.кметът Денислав Захариев пък поясни, че има три петна за изграждане на кафенета с лятна градинска площ в Западния парк на Перник. На първия търг не са се явили кандидати, сега отново ще се пусне такъв, като очакванията са този път кандидати да има.

„Πлoщтa нa вcяĸo пeтнo e oĸoлo 20 ĸм.м, нo ĸъм нeгo мoжe дa ce взeмe и лятнa гpaдинcĸa плoщ. Изиcĸвaниятa ни ca дa ca oт дъpвeнa ĸoнcтpyĸция, a нe лaмapинa, зa дa имa пpиличeн и пpивeтлив вид зa пoceтитeлитe нa пapĸa и тoй дa ce впиcвa в yютa, ĸoйтo cмe cъздaли cлeд pecтaвpaциятa нa пapĸoвoтo пpocтpaнcтвo“, допълни Зaxapиeв.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.