iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гълъби шампиони показват на изложба в Перник

Гълъби шампиони показват от Сдружението на гълъбовъдите и природолюбителите „Кракра Пернишки“ на изложба – базар. в Перник днес и утре.  Птиците и екзотичните животинки са подредени във физкултурния салон на 6-то СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ - на ул. Кракра".

Освен  декоративни гълъби, в изложбата има и  папагали и  канарчета и други.

Желаещите могат да изберат домашен любимец и сред показаните в изложбата декоративни зайчета, морски свинчета и хамстери.

Специалистите  от сдружението ще консултират на място и ще отговарят на въпроси на проявилите интерес съм събитието перничани.

 В края на март гълъбовъди от Перник се представиха със своите птици на международно изложение в Търговище, откъдето се върнаха с много награди.  Те бяха спечелени в конкуренция с представители на Румъния, Унгария, Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия и др.

На изложението присъствал и заместник-председателят на организацията за международна стандартизация на гълъбите, който харесал птиците от породата шарен  пернишки качулат гълъб.

Предстои тя да бъде представена  и на световно изложение в Лайпциг догодина, а след това ще  в международните стандарти, обясни председателят на сдружението Станислав Ковачев. Той отглежда над 300 гълъба от 18 породи в дома си.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.