iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гражданите на Перник се интересуват от санирането

Гражданите на Перник се интересуват от санирането 08_1440509262

В началото на годината стартира Националната програма за енергийна ефективност, като благодарение на нея голяма част от многофамилните жилищни сгради могат да бъдат обновени, така че да станат по-приветливи и модерни.

В София, Бургас, Пловдив, програмата се радва на интерес и макар и не много бързо, непрекъснато се увеличава броят на сдруженията, получили одобрение за финансиране.

Как стоят нещата в един по-малък град като Перник?

За радост гражданите на Перник се интересуват от програмата за енергийна ефективност. Доказателство за това са и подписаните договори за трийсет и шест блока, които чакат изпълнение на строително-монтажните работи. Това каза кметът на общината Иван Иванов.

На този етап пари за саниране има, така че всички, които живеят в многофамилни сгради и успеят да постигнат съгласие, имат възможност да обновят своите домове. И ако това са дейности, които предстоят, ремонтът на централния площад на Перник съвсем скоро трябва да приключи. Кметът Иван Иванов каза че 90 процента от строителните работи са завършени.

Общата стойност на изпълнявания в централната градска част на Перник проект за "Зелена и достъпна градска среда" възлиза на 9 милиона 992 хиляди лева. Крайният срок за завършване е 20 октомври.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.