iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Хиляди нашенци пътуват за Гърция

Хиляди нашенци пътуват за Гърция 07_1468139807

Хиляди нашенци за пореден път предизвикаха задръстване на най-големия граничен пункт с Гърция - ГКПП Кулата-Промахон, като там в събота сутринта се извиха дълги колони от коли. Добрата новина е, че за 3-4 часа опашката се стопи и по обяд вече се преминаваше нормално през КПП-то. В сезона на отпуските всяка година е така. През юли и август е много натоварен трафикът, а най-засилен е в съботите и неделите, защото много българи отиват за ден или за уикенда в южната ни съседка. Увеличават се с пъти пътуващите с леки коли и автобуси.Копирано от standartnews.com

Общият брой на автомобили набъбва до 7000-8000 на денонощие, а пътниците са между 30 000 и 50 000, твърдят гранични полицаи. Нормално е рано сутрин да се струпват много МПС-та, тъй като всеки се опитва да достигне до крайната цел на пътуването си, преди да започнат дневните жеги, за да не кара в горещините.

Големи задръствания се образуваха вчера отново и при пункта Маказа. Освен традиционно пътуващите в събота българи и румънци днес на пропускателния пункт имаше и много турци, които са избрали да преминат през Гърция, за да се приберат по домовете си след Рамазан Байрама.

Митничарите на Кулата са с увеличени смени, за да могат да се справят с проверката на целия трафик. Всички гишета на вход и изход работят. Трябва да се знае, че инспекцията по отношение на товарните автомобили е жестока и от страна на митничарите, и на граничните полицаи. "Причината е в бежанския поток. Камионите минават не само през кантарите, но и през физическа проверка. Понякога ситото за водачите е тройно - кантар, отваряне на товарното помещение и паркиране до рентгена, за да се види като на длан товарът", обясняват митничарите на ГКПП Кулата-Промахон.

От няколко дни на километър след гръцкия граничен пункт пък има бариери заради въведените тол такси за карането по магистралата до Солун. За леките коли цената е 2,40 евро, за моторите е 1,70 евро, а за тежкотоварните е от 6 до 8,40 евро. Там също се налага да се изчака повече време, когато трафикът е интензивен.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Януари-2018

25-Януари-2017

26-Януари-2016

26-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com