iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И Кладница, Боснек, Ярлово и Чуйпетльово участват при издирването на изчезнаби

И  Кладница, Боснек, Ярлово и Чуйпетльово участват при издирването на изчезнаби 09_1441097441

Планинската спасителна служба издирва 21-годишен младеж, който се е изгубил в района на Черни връх, като той бил на излет заедно с баща си, след което се отделил от него. Издирваният мъж е без мобилен телефон.

От службата са изпратили втори екип, който да се включи в търсенето. Вероятно младежът се намира в райна на Сухото езеро, каза дежурният от Планинската спасителна служба Явор Каролев.

Локализиран е район по данни на берачи на боровинки и още едни туристи от Перник, така че колегите започват търсенето в района и очакваме развитие. Цяла нощ родителите са претърсвали едната част между Черни връх и Конярника, но не е там. Уведомени са всичките в южната част на Витоша – Кладница, Боснек, Ярлово и Чуйпетльово. И на пазачницата хората очакват, ако видят подобен човек да минава, да се обадят. Няма нещо, което да бъде особено притеснително. По данни на хората от Перник, той е бил в движение в района на Сухото езеро.

По-рано Каролев каза в предаването "Преди всички":

Прегледан е районът между Черни връх и Конярника. От долната страна съм направил връзки с кмета на Чуйпетлово и пазачницата на Струма – от там хора не са минавали вчера, тоест изключваме и този район. Правя връзка с Ярлово да видим дали там не се е появявал. Не мога да се свържа с х. "Физкултурник" за момента, за да видим там какво е. Вечерта беше с огромна луна, един ден след пълнолуние, и относително топла, така че не би трябвало да има проблеми. За да бъде претърсен някакъв район, трябва огромно количество хора, които ние нямаме, допълни Каролев.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.