iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И Перник протестира срещу скъпия бензин

И Перник протестира срещу скъпия бензин

Стотици перничани с автомобилите се се включиха в протеста за по-ниски цени на горивата днес. Потстъпите към бензиностанция Лукоил в пернишкия квартал „Изток” са пълни с коли от преди 17.30 – предварително обявеният час за начало на протеста. 

Повечето от  водачите си водят и компания. Протестът протича спокойно. В началото е имало отделни случаи на задръстване, но присъствието на полиция, която стои спокойно и съблюдава  за реда, респектира. Всички чакат търпеливо и зареждат за дребни пари.  

Някои от недоволните от скъпия бензин надуват  клаксони. Чуват се най-разнородни свирки и тромби. От колите с младежки компании дъни музика, но чалга не се чува.

От протестните плакати се разбира, че перничани искат бензин и дизел  за по  1.80. Протесттът беше организиран във Фейсбук.

Това е безобразие! Къде е държавата да се погрижи за гражданите? Много сме, силни сме. Всеки ден ще е така, до победата! Това са част от подвикванията, които се чуват от хората. На опашката има и местни политици и ярки обществени фигури. 

Протестират и жителите на Радомир.

По- рано днес  коли от Перник и  от Радомир отпътуваха за столицата, за да участват в протеста, организиран от ВМРО. 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.