iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има некачествени зеленчуцив Перник

Има некачествени зеленчуцив Перник 09_1442904139

В сезона на туршиите, когато много хора пазаруват големи количества зеленчуци, за да правят зимнина, по пазара в Перник плъзнаха некачествени зеленчуци.

Сигнал за некачествени домати, закупени от пазара в Перник е подаден в Агенцията по храните.

"Едва при смилането на доматите, потребителят е установил, че имат вкус и мирис на лекарство. Проблемът обаче е, че закупените домати нямат касов бон и не може да се установи откъде точно са закупени", каза пред ТВ Кракра директорката на Агенцията по храните в Перник Елза Драгомирова.

Наложило се е пазара да бъде проверен по описание. Освен това жалбата е била получена три дни, след като доматите са били закупени и обработени. Нямало е наличен домат, който да бъде изследван и да се установи евентуално ако има препарати за растителна защита, които са забранени за употреба.

Така и направената проверка не е дала резултат, тъй като вече партидата домати е била нова и е имала съответните документи от производителя.

При подобни случаи от Агенцията по храните съветват винаги да се пази касовия бон и преди да започнат да се консервират, зеленчуците да се проверят на вкус, както и да отделят част от тях, тъй като за да бъде извършено изследване, продуктът трябва да бъде с ненарушена цялост.

Освен тази, имало е и други жалби касаещи качеството на доматите. Според една от тях, върху закупените домати имало нещо като фолио, което трудно било измито с веро. След това ги смлели и се оказало, че има мирис.

От Агенцията по храните увериха, че извършват засилени проверки по тържища и магазини за качеството на предлаганите зеленчуци.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.