iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има нов хит във фейсбук

Има нов хит във фейсбук 09_1443266400

Вълна от снимки с дъждобрани напълни Фейсбук, като селфитата от концерта на Слави Трифинов снощи, предимно на двойки и цели компании, станаха тотален хит в социалните мрежи, показват публикации във Фейсбук.

"Спомени от снощи", "На концерта на Слави, малко да ни повали дъжд", "Мокри до кости, но доволни", "И когато завали . . .". Това са само част от множеството повтарящи се коментари под селфитата на феновете, които пяха и танцуваха под дъжда снощи. През по-голямата част от концерта валеше силен дъжд.

"Като за реклама на презервативи . . .", гласи заглавие на снимка, на която се вижда препълнения стадион- от хора с многоцветни дъждобрани. "Или конференция на миньоните", добавя друг по повод това, че много хора са си купили дъждобрани в жълт цвят, които наподобяват известните анимационни герои.

Оказа се, че продажбата на дъждобрани се превърна в печеливш бизнес за много търговци (чадърите бяха забранени), които предвидливо вдигнаха цените на така търсената около концерта стока. В подлеза от към "Орлов мост" цената бе 6 лв. по обяд, а малко преди концерта варираше между 10 и 15 лв. На други места цената на дъждобраните дори чукна 20 лв.

Сред тълпата имаше и хора, които си бяха взели поне по един найлон в повече, за да крият личния си багаж от дъжда. "Стандарт" се натъкна и на такива, които учтиво подариха дъждобран на фен, забравил своя в колата. Този пример обаче е единствен и се губи в голямата статистика.

На стадиона е имало близо 70 000 души, ако всеки си е взел по един или повече дъждобрана, смятайте колко са спечелили търговците и колко губи природата от найлоните, които после се изхвърлят и са трудно разградими.

Смачкани дъждобрани, кенчета от бира и други боклуци се срещаха на много места на стадиона и около него след концерта. Те обаче ще бъдат почистени от организаторите.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.